De (af)leiding

Lieve lezer,

Dit is een bericht voor ieder spiritueel mens die kiest voor Liefde of ernaar opzoek is.

De afleiding is real: de discussie en de veroordeling naar elkaar -> ‘New age’ tegen ‘Jezus’ en andersom.

Het lijkt een beetje op de coronasituatie, waarbij we uiteindelijk - na ook een hoop veroordeling, beïnvloeding en haat - toch moesten concluderen dat het goed is dat ieder zijn eigen pad volgt, toch? Want de ware sturing komt vanuit je binnenste.

Laat de discussie varen en open je hart
...ook een boodschap naar mezelf

Het was voor mij echt een klein drempeltje waar ik over moest om te gaan ontdekken wat Jezus te zeggen heeft. Ik volgde mijn nieuwsgierigheid. Voor mij is dit een verdieping op waar ik al mee bezig was. Het is inmiddels ook een diepgaand helingsproces waar ik alleen maar bij aanwezig hoef te zijn (sow wat een rust in mij). En die schakel kon ik maken, JUIST door het pad dat ik al heb bewandeld.

Ik KAN NIET achterom kijken en alles gaan labelen als ‘satan’, omdat het simpelweg niet zo is. Want wow, wat zijn we ontzettend waardevol werk aan het doen met persoonlijke ontwikkeling, jezelf leren kennen, je lichaam leren kennen, grenzen aanvoelen, verbinding zoeken, open staan voor ‘wat zou de liefde doen?’, wat liefde überhaupt is.

En wat leer ik veel van de therapeuten, retreats, Eckhart tolle - De kracht van het NU, meditaties en visualisaties die mij helpen mijn eigen antwoord naar boven te halen, alle podcasts waarin er dingen wel en niet resoneren en die ik dus meeneem op mijn specifieke pad. Ik had het werkelijk niet overleefd in de zielloze wereld waarin ik vroeger zat, dat voelde te zwaar. Dus thank GOD, dat dit allemaal op mijn pad verscheen!

Wat is Liefde?
Dat is echt mijn hoofdvraag in dit leven, omdat ik Liefde nodig heb. En het wordt scherper en scherper, omdat ik al het bovenstaande leerde en nu ook nog ineens Jezus leer kennen. Wat een rijkdom wat deze mooie man verteld. Dit inspireert mij zo, dit kan ik volgen!

We kunnen elkaar verwijzen naar waarheid, maar nooit bepalen voor de ander wat waarheid is.

God spreekt tot ons via vele wegen. Geen een dezelfde bij jou als bij mij. Het KAN niet zo zijn dat iemand een hele groep veroordeelt op 'vals licht', omdat diegene er niet bij was. Misschien is het ware licht wel altijd aanwezig, waar je ook bent. God kwam ook tot mij tijdens een begeleide meditatie die velen als 'New Age' zouden bestempelen. Het stelt me gerust dat dit zo is. Dat betekent ook dat God beschikbaar is voor iedereen, op welk moment dan ook.

Niemand kan mijn pad bepalen, dan ik en God. In (harts)connectie met mijn buitenwereld. Is dit ook zo voor jou? Met soms wat verwijzingen van anderen, die dus wegwijzers zijn en waarin we zelf weten: ohja dit wel, ohja en dit dus niet.

Hart open en borst vooruit

Dus alsjeblieft (vertel ik ook tegen mezelf), laat je niet verleiden door de veroordeling naar elkaar toe. Luister naar elkaar, heb een open houding, wees nieuwsgierig, zie elkaar. EN ik hoop dat ik je rijkelijk mag vertellen over wat ik allemaal ontdek in diepe symbolische en metaforische verhalen en situaties (die ook in de bijbel staan), want het is gewoon doodzonde om dit te missen!
Net zoals jij het doodzonde vond dat iemand niet wilde luisteren (of niet kon zien) wat JIJ voor moois hebt ervaren.

Veroordeling
Mijn intentie is altijd om naar anderen te kijken met zuivere ogen (de vernieuwende ogen van God), waar ik tenslotte altijd al mee bezig was (en soms ook moeilijk is).
Veroordelen kunnen we allemaal, maar iemand in waarheid zien niet. Dus als ik tegenwoordig over Jezus praat, denk dan niet: ‘zij veroordeeld mij’, want dat is niet wat ik je vertel.

NIET: 'van New age, naar Jezus'

MAAR: 'Leren te leven in Liefde'.

Liefs,
Van Linsy

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.