Codetaal, mijn intentie en 'de goede weg'.

Ik: Nou nou, waar moet ik nu beginnen??

Jezus: Je laat je leiden door gevechten in je hoofd met de mensen die je kunnen aanvallen. Schrijf wat je hart je ingeeft, daar zit het ware.

Ik: Goeie.


Angst om te spreken

Ik wil vanuit mijn hart spreken. En telkens als ik dat wil doen, merk ik dat ik het spannend vind om iemand te beledigen of vijanden te maken. Dat is het tegenovergestelde van mijn bedoeling. Ik wil heldere ervaringen, inzichten en passie delen die voorbijkomen in mijn zoektocht naar het leven, het al wat is. Mijn intentie is om dichter bij mijn medemens te staan, en daarvoor heb ik jullie nodig.


Een mooi uitzicht

Ik wens dat we elkaar gaan respecteren en vooral kunnen begrijpen dat ieder uit een andere hoek komt. Ik bedoel… Hoe mooi is het uitzicht als je kijkt naar alle mensen die opzoek zijn naar ‘de goede weg’?

Dat is precies hoe Jezus 2000 jaar geleden vanuit een heuvel toekeek naar zijn leerlingen die aan het ruziën waren over wat de goede weg nou is. Ze vertaalden Jezus’ boodschap allemaal nét wat anders. En dat was volgens Jezus zeer begrijpelijk en logisch. Hij keek er niet kwaad op neer, hij zag het, hij begreep het en had vertrouwen in hen.

Codetaal

Voor de mensen die de naam Jezus of God nog niet kunnen horen of lezen, plaats op die plek het woord Liefde. Ik weet zeker dat Jezus het met me eens is dat dit woord het dichtstbij komt. Zie het even als een codetaal, zodat we elkaar kunnen begrijpen.

Kleine sidenote: Liefde is niet hetzelfde als ‘lief’. Want Liefde kan je vragen om moeilijke wegen te kiezen of rake dingen te spreken wanneer je dit super spannend vind. Liefde kan moeilijk en hard en rauw zijn, recht door zee.

'Hoezo ben jij hier zoveel mee bezig?'

Mijn grote interesse naar hoe de hele zichtbare en voelbare wereld in elkaar zit, is diep geworteld. Ik heb altijd in connectie gestaan met een hele diepe kern in mezelf, eentje die vroeger niemand leek te zien of erkennen. Ik voelde mij als kind al depressief, heel diep zat ik in het donker. Ik ervaarde veel eenzaamheid en geestelijke pijn. Ik werd een donkere wereld ingezogen zoals de demonen in de Harry Potter film ook deden bij hem. In mijn beleving was het blijven watertrappelen om mijn hoofd boven water te houden. Ondanks het warme gezin waar ik in zit.

Uit de modder

Dit alles heeft me wel ontzettend geholpen, zodat ik nu kan onderscheiden wat licht en wat donker is, wat ware liefde is en waar mijn innerlijke keuze op mag vallen. Nu wil ik het vertrouwen en geloof in de liefde die er is gaan vergroten.


Het meest ware

In het heden zijn er rijkelijk veel mensen om me heen die het leven ook zo diep kunnen ervaren en daar ben jij, lieve lezer, er waarschijnlijk een van (dankbaar voor jou!). Ik ben vastberaden om dat diepste deel in ons te erkennen en het op aarde te communiceren, te verbeelden en te herkennen in andere soorten verhalen of geschiedenis.

In mijn zoektocht zijn de woorden die Jezus sprak en de daden die hij deed het meest ware dat ik ooit ben tegengekomen. Ik heb er honger naar. Ik ben momenteel veel aan het onderzoeken hierover, in connectie met God / mijn meest diepe innerlijke stem en hier wil ik ook meer over gaan delen met je. Ook wil ik het verweven in de taal die we allemaal spreken.

Religie is niet hetzelfde

Zelf voel ik een allergie voor religie, bepaalde regels en dwingende uitspraken. Want in mijn visie kun je met religie / regels / dwang niet naar de ware stem luisteren. Religie is iets anders dan luisteren naar de ware boodschap van Jezus. Blijkt dat Jezus in zijn tijd juist ook shit rechtzette wat religieuze leiders verkondigden en daarvoor werd vervolgd, maar wel heel veel harten veroverden. Fascinerend toch?! Dan zal hij wel iets moois hebben verkondigd ; )

Als je deze blog leest, dan ben je waarschijnlijk opzoek naar de goede weg (je eigen weg met God). En staan we dus symbolisch samen met een enorme groep te kibbelen onderaan die heuvel wat nou de goede weg is.
Omdat je ziet dat angst, (zelf)veroordeling en beklemming je niet brengen bij de vervulling en verlossing die ware woorden, recht door zee daden of pure harten je kunnen brengen. Alle moeilijkheden van dit leven, nodigen ons uit om te gaan staan voor liefde, en te focussen op vertrouwen, geloof en verstand. Om keuzes te kunnen maken die ons niet leiden naar nog meer zwaarte.

En dat is precies waarom ik deze blog wil starten
Om ons te bemoedigen, te bekrachtigen en om samen te zijn in alle verschillen en overeenkomsten van het goede pad.

Loop je met me mee?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.